kennelgoldflames.blogg.se

Här kan du läsa om: - det som händer på vår kennel - få träningstips och ideér - Chesapeake bay reteriever - Engelsk Springer Spaniel - Vår uppfödning, planer och tankar

Musketant träning

Eller Chesapeake träning med de tre musketanterna, som jag gett oss smeknamnet. Våra träningar är inte öppna träningar, utan det här är tillfällen när vi tränar ihop, och peppar varandra. Vi pysslar med lite olika projekt utifrån våra behov med våra hundar. Ett otroligt trevligt sätt att träna, som jag unnar alla att få göra.

Jag fick frågan om jag håller retrieverträning, och absolut, helst med unga hundar - det är nog där jag gör bäst nytta. Men jag tror faktiskt att  all träning är bra träning. RallyLydnad är bra för samspelet, nosework för att lära sig läsa och lita på sin hund, viltspår och spår ger ännu mer av den varan. Tävlingslydnad handlar mycket om att kunna motivera en individ att om och om känna glädje och förväntan i något man jobbat med även om momenten är de samma. I brukset gäller det ju att hitta en bra balans mellan alla delar - riktigt allroundarbete. Aggility är ju fråga om samarbete under hög hastighet. Heelwork to music eller freestyle är ju ytterligare en aspekt - med koreografi och musik som ger ännu mer glädje och känsla om man träffar rätt!

Mest spännande för mig är fågeljakten, där samarbete, förmågan att läsa hunden och ytterligare en aspekt - viltets beteende påverkar resultatet. Den biten slår alla de andra i fascination, men ju bättre man är i de andra, desto större chans att man lyckas även under jakten.

Så all träning, oavsett gren, tillför något. Och hur ofta står man inte där och känner att tack vare att vi gick den där kursen i XXX så blev vi bättre i YYY.
Så ta alla chanser du får och prova kurser, ämnen och instruktörer. Allt passar inte dig, din hund eller er just nu, men alltid lär man sig något om inte annat till nästa hund! (null)

Taggar: MarCi, hundkurs, hundträning, kurs, retrieverkurs, retrieverträning, valpkurs;